Lilypie Kids Birthday tickers

Pazartesi, Mart 19, 2007

Teyyible!!!

Iste ikinci videomuz, ilkinden cok daha uzun ve bolca "teyyible" kelimesi iceriyor. Bu kelimeyi yeni ogrendigi zamanlarda cekmistim. Kendi kendine yuksek sesle kitap okumaya bayiliyor Ecenaz. Yatmadan once benim okuduklarim yetmiyor, ayni kitaplari bir de kendisi okuyor. Soyledikleri pek anlamli olmasa da dinlemesi cok zevkli, tabii bizim icin oyle, bakalim siz ne dusuneceksiniz.

Bize kitap okurken arada bir duruyor ve sessizce 1-2 saniye bekliyor. Amaci dikkatimizi kitaba cekmek. Cunku gece uyurken ben aynisini ona yapiyorum. Okulda da, ogretmeninin kitap okumasini dinlerken sorun yasaniyormus. Herkes gibi yerde oturup dinlemesi gerekirken, bizim cadi bir sure sonra kitaptan bikip etraftaki diger seylerle ilgilenmeye basliyormus. 10 gunluk tatilde bu konu uzerinde biraz calistik, bakalim ise yarayacak mi? Bugun okulu acildi, Ecenaz sanki hic tatil olmamis gibi zorluk cekmeden sinifa girivermis. Bekledigimiz kriz yasanmadi yani.

Bu arada, bugun doktora gidecegimi bilip de merak edenler icin bir not. 2 Nisan icin mammogram (umarim dogru yazmisimdir) gunu verildi. Doktor korkulacak birsey yok ama emin olalim diyor. Sigaranin sebep oldugu kistler varmis. Eger bu illeti birakmazsam menapoza girene kadar aradabir boyle agrili buyumeler olacakmis. Doktorun ofisinde sigaranin zararlarindan ve birakma yollarindan bahsettikten sonra ofis cikisi yaptigim ilk sey ne oldu dersiniz? Tahmin dogru, bir tane sigara yakmak. Hakus'a doktorun soylediklerini anlattim "evet Muge birakmamiz lazim" dedi. Sanki ben bilmiyorum, ama olmuyor iste. Eger birakma karari alinacaksa ikimizin ayni anda baslamasi lazim. Evde baska birisi sigara icerken birakmak cok daha iskence verici. Denendi, onaylandi:) Doktor kola takilan patchler ise yariyor diyor. Fiziksel olarak ihtiyacin olan nikotini aliyorsun ama beyin savasi tamamen senin asman gereken bir sey dedi. Problem de orada basliyor zaten. Ben konu uzerinde biraz daha yogun dusunup arastirma yapacagim. Ve tabii Hakus'u da ikna etmem gerekiyor. O'nun sigaraya karsi direnci benden cok daha az. Eger istediginde sigara icebilecegi bir yerde degilse, sakin yanina yaklasmayin. Hakus'u taniyanlar icin inanilmasi biraz zor biliyorum ama inanin oyle. Cok sinirli oluyor. Evliligimizin ilk yillarinda yaptigimiz Turkiye seyahatini hatirladim simdi. Ecenaz dogmamisti henuz. Chicago ucagindan indik ve Yesilkoy Ataturk havalimanindayiz henuz sigara icme firsatimiz olmadi. Ailelerimize telefon actik "biz indik" haberini vermek icin. Telefonu kapattik yemek bolumune gitmek icin dis hatlarda yuruyoruz, aramizda sanki bir boluk asker var:) birbirimizden mumkun oldugu kadar uzak yuruyoruz. Hicbir soru, sikayet ya da konusmayi kaldiracak durumda degiliz, birbirimeze soylemesek de ortamdaki gerginligi hissedebiliyoruz. Uzak olma istedigimiz de bundan kaynaklaniyor. Sadece sigaradan bir nefes cekip kendimize gelebilmek tek amacimiz. Yemek bolumune ulastik ve sigaralarimizi yaktik:) Allahim bu ne mutluluk; o ilk nefes yok mu... butun kivranmalarimiz geciveriyor ve tekrar sosyal bir iliski icine giriyoruz. 11 saat sigara icmemek iste bizi boyle yapiyor. Hastalik biliyorum hem de en zorlarindan. Grip olursan yatar dinlenirsin, sekerin varsa insulin alirsin, disindeyse problem antibiyotik alirsin....etc. biter, ama sigara oyle degil iste. Kumar aliskanligi gibi, alkolik olmak gibi, hiz tutkusu gibi... kafanda bitiyor hersey....

Neyse, biz bu konuyu Hakusla biraz dusunelim. Artik Ecenaz da buyudu, yakinda sigara ile ilgili sorularina verdigimiz cevaplar yeterli gelmemeye baslayacak. Gecen gun babasi "nereye gidiyorsun" diye sormus, bizim cadi ne dese begenirsiniz? "balkona sigara icmeye". Durum vahim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder