Lilypie Kids Birthday tickers

Cumartesi, Temmuz 29, 2006

Klasik bir cumartesi yasiyoruz bugun. Ecenaz, anne-babayi birada gorunce butun marifetlerini biranda gosterme telasina giriyor, yavrum benim. Butun hafta boyunca bizi gunde sadece 15 dk birada goruyor. Buyudukce daha fazla ihtiyaclari var sanirim birlikte zamana.

Birkac haftadir inanilmaz degisiklikler var. Bebekken, fiziksel olarak buyudugu goruyorduk gunden gune. Simdi de, sanki son 6 aydir teybe kaydetmis ve artik konusma sira ona gelmis gibi herseyin farkinda. Mesela butun duygularini dile getirebiliyor. Cani yandiginda 'acidi', sicakladiginda 'yandi' ya da 'klimayi ac' , usudugunde 'isit' diyor. Daha daha bir suru sey, saymakla bitirilmez. Ve hepsini biranda soylemeye basladi. Yavas yavas ogrenip teker teker degil. Belli bir zamani varmis da ancak o zaman baslayabilirmis gibi.

Simdi babasi oglen uykusu icin odasina goturdu. Sutunu icerken 'helal..helal' demis. Cok nadiren kullandigimiz bir kelime ve uzun suredir de kullanmamiz gereken bir durum olmadi. Ama bir kere duymus ve nerede kullanilmasi gerektigini kaydetmis minicik kafasina. Artik sippy cup ini kullanmayi birakiyoruz, yatmadan once sutunu bardaktan iciriyoruz, o sutunu icerken babasi da kitap okuyor. (Sippy cup, buyuk cocuklar icin bir cesit biberon, tr dekiler icin yazdim) Yavas yavas buyuk cocuk kalibina girmeye basliyor ki bu da o bebek sirinliginden cikmasi demek. Bazen hic buyumesin istiyorum. Hep boyle kalsin, onunla ilgili butun endiselerim de bu kadarcik olsun. Ne yemeli, ne giymeli, ne ogrenmeli, hangi oyunu oynayalim, hangi kitabi okuyalim...

Sirasi gelmisken su tuvalet egitimini konusalim. Video gorusmelerimizde herkes 'hala bez mi kullaniyor' diyor. Turkiye de 9 aylikken basliyor cunku herkes. Bana da oyle yapilmis bebekken. Ama her cocuk ayni degil. Ecenaz'in dogdugundan beri tuvalet problemi var, son 9 aydir da bunun icin ilac kullaniyoruz. Anne sutu icerken bile kabizdi bizim kizimiz. Caninin yanmasi onu tuvaletten soguttu. 2 yas kontrolunde doktoruyla da gorustugumuzde, bu donemde yani terrible two, 4 azi disi geliyor ve ilac kullaniyor, denemenin sadece isleri zorlastiracagini, zamani geldiginde kendi kendine ogrenecegini soyledi. Kiz cocuklarinda-2,5, erkeklerde 3 yas mis bu zaman, eger anne-baba daha once egitime zorlamazsa. Ve simdilik baslamayi dusunmuyoruz biz. Ogrenir-ogrenmez de herkese haber verecegiz hic endiseniz olmasin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder